Nativní kukuřičný škrob
Výroba kukuřičného škrobu začíná čištěním suroviny z kukuřice od nečistot a cizích materiálů, poté se mletí s vodou. Následně probíhá separace lepku a škrobu a suspenze škrobu se suší, aby se zpracovala na prášek. Konečným produktem je jemný, bílý a sypký prášek s neutrální chutí a vůní. Bez GMO evropské kukuřice (kukuřice).
Kukuřičný škrob se široce používá ve výrobě sladkostí, cukrovinek, rychlého občerstvení, klobás, marinád, omáček, polev, suchých polévek, předmixů omáček a hotových jídel.
Navíc se kukuřičný škrob aplikuje v papírenském, textilním, kartonovém a lepidlovém průmyslu.
V lékařských a farmaceutických aplikacích se používá kukuřičný škrob, např. jako lubrikant pro chirurgické rukavice.
V kosmetickém použití může být výrobek náhradou za dětský pudr.
Další použití zahrnují segment výživy zvířat pro skot, drůbež a krmivo pro ryby.